Hikivuorenkatu 20

Hikivuorenkatu on ranskalaisen urakkakilpailun voittanut Neva Arkkitehtien tekemä ehdotus Tampereella Kaukajärven kaupunginosassa Hikivuorenkadulla. Suunnittelutontti sijaitsee rauhallisella, vehreällä ja melko väljästi rakennetulla asuinkerrostalovaltaisella alueella. Alue
sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Tampereen keskustasta ja soveltuu rauhallisuutensa vuoksi erityisen hyvin lapsiperheille. Aivan suunnittelualueen vieressä sijaitsee mm. koulu ja päiväkoti. Alueen keskelle sijoittuu Isoniitynpuisto. Alueelle on laadittu uusi asemakaava vuonna 2007.

Kilpailuehdotuksesta toteutukseen

Kilpailuehdotus on kahden viisikerroksisen asuinkerrostalon sekä piharakennuksen muodostama uudisrakennusten 4750 kem2 kokonaisuus, jotka rakennetaan paikalta purettujen rakennusten tilalle. Rakennusmassat ovat selkeälinjaisia ja värimaailmaltaan ja pintamateriaaleiltaan rauhallisia ja ajattomia.

Suunnitelman rakennukset sopeutuvat hyvin alueen olemassa olevaan, vaaleasävyiseen rakennuskantaan, mutta tuovat alueelle samalla
uudentyyppistä visuaalista ilmettä tummilla pystysuuntaisilla julkisivuaiheilla ja parvekevyöhykkeillä. Kohteen julkisivut on verhoiltu pääasiassa hiekanvaalealla tiililaatalla, jota halkovat tummanharmaat pystysuuntaiset tiililaattakaistaleet. Parveketorneja kehystävät vaaleaksi maalatut, betoniset parvekepielet ja pilarit, ja lasitettujen parvekkeiden kaiteet ovat tummanharmaaksi sävytettyä lasia.