Tammelan Puistokatu

Tammelan puistokatu 31 on yhdeksänkerroksinen kaksiportainen kerrostalo, joka on Tammelan tiivistysrakentamisen ensimmäisiä hankkeita. Asemakaavamuutoshankkeen pohjalta tontilta purettiin 1970-luvun alussa rakennettu kuusikerroksinen pistetalo ja siihen liittyvä yksikerroksinen liikesiipi. Kohde sijaitsee korttelin päässä Tammelantorilta ja lähellä raitiotiereittiä. Koko rakennuksen bruttoala on n. 9700 brm2 ja huoneistoalaa rakennuksessa on n. 5900 hum2.

Asuintalo yhteiskäyttökattoterassilla

Kahden portaan ympärille rakennetaan n. 170 asuntoa. Asuinkerroksia on kahdeksan, ja lisäksi 9. kerroksessa on asukkaiden yhteistilat: porraskohtaiset talosaunat ja kerhotilat sekä kuntosali. Kohteeseen toteutetaan lisäksi yli 160 m2 yhteiskäyttöisiä kattoterasseja.

Pysäköinti on kokonaisuudessaan pihakannen alla, joten pihasta on saatu täysin autoton. Osa asunnoista on suunniteltu vuokra-asunnoiksi ja osa vapaarahoitteisiksi.

Julkisivut

Julkisivuissa korostuu ulkonurkan veistoksellinen muoto yhdistettynä rauhalliseen kaupunkimaiseen aukotukseen. Julkisivu on rapattu lukuun ottamatta alimpia, luonnonkivellä verhottuja kerroksia. Väritys on vaalea punaruskeilla tehosteilla.